Servicii medicale gratuite la domiciliu.
By admin On 24 Ian, 2015 At 06:03 PM | Categorized As Prima pagina, Sănătate | With 0 Comments

Societatea „Alină&Ajută” din Sighetu-Marmaţiei a lansat un serviciu medical gratuit de îngrijire la domiciliu, o alternativă la spitalizarea prelungită şi ca soluţie pentru cazurile – tot mai frecvente – în care pacienţii nu pot, sau nu vor, să părăsească domiciliul, societate medicală ce acoperă întreg Maramureşul Istoric.

Stefanca 300x252 Servicii medicale gratuite la domiciliu.„Îngrijirea la domiciliu se adresează pacienţilor care nu se pot mobiliza, cei imobilizaţi la pat, şi cei care nu pot să facă anumite activităţi: nu pot mânca singuri, nu se pot spăla singur, etc. Avem o echipă de asistenţi maedicali şi medici angajaţi care se deplasează la bolnavi pentru servicii şi manopere medicale care sunt recomandate de medicul curant. Aceste servicii se pot accesa gratuit printr-o depunerea la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş a unei cereri însoţite de recomandarea medicului de familie sau medicul specialist şi, după aprobarea acestei cereri, noi desemnăm un asistent care să se ocupe de cazul respectiv şi, atunci când este nevoie, participă şi medicul. Se stabilesc nevoile fiecărui pacient în parte, procedurile şi manoperele terapeutice în funcţie de patologie şi apoi se stabileşte un orar împreună cu aparţinătorii vizita” explicő medicul Vasile Ştefanca.      

Logo Alina Ajuta 1 300x214 Servicii medicale gratuite la domiciliu.Prin serviciile oferite de societatea „Alină&Ajută”, pacienţii câştigă timp preţios, evitând aglomeraţia din spitale şi policlinici,  fiind scutiţi de efortul deplasării şi aşteptarea în faţa cabinetelor.

Pentru a putea beneficia gratuit de serviciile societăţii „Alină&Ajută”, bolnavii trebuie să se adreseze în primul rând medicului de familie sau medicului specialist pentru o recomandare. Aceasta, împreună cu o cerere şi copie după ultimul bilet de ieşire din spital, actul de identitate şi dovada calităţii de asigurat, se depune la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş (Baia Mare, srt. Gheorghe Bilaşcu, nr. 22/A). Un caz aparte este cel al bolnavul total dependent, pentru care, la dosar, se depune şi copia actului de identitate al aparţinătorului sau al persoanei împuternicite şi o dovadă de filiaţie sau împuternicire legalizată.

De serviciile medicale gratuite la domiciliu oferite de „Alină&Ajută” pot beneficia persoanele asigurate, parţial sau total imobilizate la pat, precum şi bolnavii externaţi după intevenţii chirurgicale. Deasemenea, în anumite cazuri, societatea „Alină&Ajută” oferă şi servicii medicale de îngrijire la domiciliu contra cost prin echipa medicală multidisciplinară, disponibilă 24 de ore din 24.

Cei interesaţi, pot accesa www.alina-ajuta.ro sau pot suna la:

0262 310 043 – sediu
0786 603 688 – Ileana Moiş 
0769 299 572 – as. Iuliana Ionescu 
0786 601 159 – as. Anuţa Chindriş 
0745 625 053 – dr. Vasile Ştefanca 

Email: alina_ajuta@yahoo.com

Sighetu-Marmaţiei, str. Iuliu Maniu nr. 37/10


comment closed