Trăim cu şase ani mai mult decât în 1990.
By admin On 19 Dec, 2014 At 10:29 AM | Categorized As Actualitate | With 0 Comments

Un studiu statistic publicat în revista medicală britanică ”The Lancet” arată că speranţa de viaţă a populaţiei lumii a crescut cu o medie de şase ani din 1990 încoace.

Mos si baba 300x225 Trăim cu şase ani mai mult decât în 1990.Astfel, specialiştii susţin că speranţa medie de viaţă a crescut de la 65,3 ani în 1990 la 71,5 ani în 2013, după cum reiese din datele statistice furnizate de 188 de ţări.

Pentru bărbaţi, speranţa de viaţă a crescut în medie cu 5,8 ani, între 1990 și 2013, în timp ce, pentru femei, creşterea medie este de 6,6 ani.

Potrivit cercetătorilor, în ţările bogate, scăderea numărului deceselor provocate de cancer şi de bolile cardiovasculare a condus la creşterea speranţei de viaţă, în timp ce, în ţările sărace, progresul se explică în principal prin scăderea numărului de decese în rândul sugarilor şi copiilor din cauza diareei sau a bolilor respiratorii. Cu toate acestea, la copiii sub 5 ani, infecţiile respiratorii, malaria şi diareea rămân principalele cauze ale mortalităţii şi continuă să ucidă, în fiecare an, aproape două milioane de copii cu vârste între 1 lună şi 5 ani. Pe de altă parte, trendul ascendent al speranţei de viaţă maschează o creştere a numărului de cazuri la anumite boli, cum ar fi în special cancerul de ficat cauzat de hepatita C, tulburările grave ale ritmului cardiac, bolile legate de consumul de droguri, insuficienţa renală cronică şi diabetul.

Studiul, finanţat de Fundaţia Gates, a fost realizat în pofida lacunelor semnificative din datele privind cauzele de deces din unele ţări, în special India, menţionează ”The Lancet”.


comment closed