Mai – iunie, stres pentru copii
By admin On 19 Dec, 2014 At 10:39 AM | Categorized As Actualitate | With 0 Comments

Elevii susţin Evaluarea Naţională.

elev suparat 300x270 Mai – iunie, stres pentru copiiMinisterul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a stabilit calendarul şi metodologia de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a pentru anul şcolar 2014/2015. Conform calendarului, aceste evaluări se vor desfăşura în perioada 18 mai – 3 iunie.

Astfel, elevii claselor a II-a vor susţine proba la Limba română pe 18 mai – scris şi pe 19 mai – citit; Limba română pentru minorităţile naţionale – scris/citit: 19 mai; Matematică pe 20 mai, iar proba la Limba maternă este programată pe 21 mai – scris şi 22 mai – citit. Elevii în clasa a IV-a vor da pe 26 mai proba la Limba română, pe 27 mai – Matematică şi 28 mai la Limba Maternă, iar cei în clasa a VI-a vor avea evaluările la Limbă şi comunicare pe 2 iunie, iar la Matematică şi Ştiinţe pe 3 iunie.

Subiectele vor avea un nivel mediu de dificultate şi sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Durata alocată rezolvării subiectelor este de 30 de minute pentru fiecare test – clasa a II-a, de 60 de minute pentru fiecare test – clasa a IV-a şi de 60 de minute pentru fiecare test – clasa a VI-a. Testele vor fi evaluate în cadrul unităţilor şcolare de cadrele didactice care predau în respectivele şcoli şi nu se înregistrează în catalogul clasei.


comment closed