Să vă dea Domnul tot ce doriţi…
By admin On 18 Dec, 2014 At 01:20 PM | Categorized As Actualitate | With 0 Comments

Românii au stabilit bugetul pentru lista Moşului.

mos craciun cu laptop 300x211 Să vă dea Domnul tot ce doriţi...Un institut pentru sondarea opiniei publice din ţara noastră a aflat ce îşi doresc românii să găsească sub bradul de Crăciun anul acesta, precum şi din ce grupe de vârstă fac parte persoanele cu cea mai largă dare de mână, când vine vorba de făcut cadouri celor dragi. Astfel, media obţinută în urma sondajului companiei „iSense.Solutions” arată că românii vor aloca 415 lei pentru a onora cererile de pe lista Moşului. Cele mai darnice persoane sunt cele cu vârste cuprinse între 45 şi 54 de ani, care au pus deoparte aproximativ 551 de lei pentru cadouri. De asemenea, se pare că cei mai avizi să facă daruri de Crăciun sunt locuitorii din Bucureşti-Ilfov şi Oltenia. Adulţii care i-au scris lui Moș Crăciun au cerut mai ales telefoane mobile, tablete, televizoare, haine, dar recunosc că nu i-ar deranja să primească numai bani.

Studiul sociologic arată că 74% dintre cei cu vârsta peste 18 ani cred încă în spiritul Crăciunului şi speră să primească şi cadouri consistente. Asta, în timp ce doi din zece români se mulţumesc să fie sănătoşi sau fericiţi de Sărbători.

Realizatorii studiului remarcă o diferenţă semnificativă între ceea ce îşi doresc şi ceea ce oferă românii de Crăciun. Cei mai mulţi, 23%, preferă să dea cadou haine, 16% ar oferi dulciuri, 14% mizează pe cosmetice şi produse de îngrijire personală, 12% pun sub brad jucării, iar 9% se orientează spre cadouri simbolice, personalizate. Întrebaţi ce le-ar plăcea să le aducă Moşul, 24% dintre cei cu vârste între 35 şi 44 de ani au răspuns că vor bani, la fel ca şi 23% dintre cei cu vârste între 45 şi 54 de ani. Următoarele pe listă în topul preferinţelor românilor sunt electronicele, preferabil de ultimă generaţie, iar cei mai avizi după aşa ceva sunt tinerii cu vârste între 18 şi 25 de ani.

Studiul realizat online de „iSense.Solutions” este reprezentativ pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani din mediul urban din România. Rezultatele au un grad de eroare de plus/minus 4,9%, la un nivel de încredere de 95%.


comment closed