Stomatologie culturală la Sighet
By admin On 9 Feb, 2014 At 12:33 PM | Categorized As Actualitate, Prima pagina | With 1 Comment

Schimbare de destinaţie a unei clădiri din centrul Sighetului

Stomato vechi 300x225 Stomatologie culturală la SighetLuna trecută, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Sighet, aleşii locali au aprobat în unanimitate trecerea clădirii fostei stomatologii din centrul oraşului din admninistrarea Ministerului Sănătăţii în cea a municipiului, demers cu atât mai important cu cât, edificiul cu pricina este printre puţinele (dacă nu chiar singura) din centrul istoric al municipiului care nu este în proprietate particulară. Ce anume se va întâmpla cu clădirea după reabilitare, este greu de spus: primarul Ovidiu Nemeş doreşte să-i dea o Stomato vechi 4 300x225 Stomatologie culturală la Sighetfuncţie culturală şi să organizeze şi o galerie de artă, opinie împărtăşită şi de cetăţenii urbei.

„Intenţia noastră este de a-i da o destinaţie pe linie administrativă înspre cultură, chiar o galerie de artă. Apoi, avem instituţiile culturale (NA. Centrul Cultural cu Şcoala de Artă „Gheorghe Chivu”, Casa Municipală de Cultură şi Biblioteca Municipală „Laurenţiu Ulici”) care, din păcate, funcţionează în regim de chirie. Cel puţin una dintre secţii se va putea muta acolo, o secţie Stomato vechi 3 300x225 Stomatologie culturală la Sighetcare se pliază pe specificul locului”, a declarat primarul Ovidiu Nemeş.

Înainte de toate, clădirea, aflată într-o stare avansată de degaradre, va trebui reabilitată şi dotată. În acest sens, administraţia locală intenţionează să acceseze fonduri nerambursabile, pe unul din programele de finanţare lansate în acest an.

Stomato vechi 2 300x225 Stomatologie culturală la Sighet„Clădirea este prinsă într-un proiect pe care Primăria Sighet şi-l doreşte să-l scrie în vederea reabilitării acesteia. O condiţie de bază a accesării de fonduri, fie ele româneşti sau europene, este să fii proprietar şi administrator desemnat al clădirii. Deocamdată, am reuşit s-o preluăm de la Ministerul Sănătăţii şi urmează s-o reabilităm”, spune viceprimarul Horea Scubli.

Stomato vechi 1 300x225 Stomatologie culturală la SighetAvând în vedere că, în mare parte, pentru Centrul Cultural s-au găsit locaţii, ne-am interesat dacă n-ar fi posibil ca în clădirea cu pricina să se mute Biblioteca municipală „Laurenţiu Ulici”.

„Din discuţiile pe care le-am avut cu directorul Echim Vancea, spaţiul nu ar fi potrivit bibliotecii, nu ar fi încăpător şi, oricum, pentru bibliotecă avem gândit un alt spaţiu” a spus primarul Ovidiu Nemeş.


Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. sorin spune:

    numa sa no treaca pe numele lui primarul