„Nu hiu faimos ama hiu arman” (trailer)
By admin On 9 Feb, 2014 At 11:34 AM | Categorized As SlideShow, Timp liber | With 1 Comment

Un aromân faimos la Sighet. 

Vineri, 14 februarie 2014, cu începere de la ora 17:30, la Sighetu-Marmaţiei are loc proiecţia filmului artistic "Nu sunt faimos dar sunt aromân" în regia lui Toma Enache.

aroman faimos 300x240 Nu hiu faimos ama hiu arman (trailer)„Nu sunt faimos, dar sunt aromân“, primul lungmetraj realizat exclusiv în limba aromână, a fost premiat la Festivalul de Film „Babel“, competiţie internaţională destinată filmelor vorbite în limbi minoritare, dialecte sau limbi moarte. Filmul a câştigat premiul „Maestrale Unica“, o medalie acordată de Parlamentul italian, şi distincţia Parlamentului European pentru cea mai bună reprezentare a unei minorităţi lingvistice în Europa.

Afis ...aroman RC Sighet  2014 212x300 Nu hiu faimos ama hiu arman (trailer)Dintre cele 62 de pelicule prezente la festival, „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ a fost singura care a reuşit să obţină mai multe premii. De asemenea, filmul regizorului Toma Enache a obţinut şi o nominalizare la principala secţiune din competiţie „Cel mai bun lung­metraj”, alături de alte şase producţii din Venezuela, Italia, Spania sau Elveţia.

„Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ (în original „Nu hiu faimos ama hiu arman“) este o dramă romantică ce descrie călătoria lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului despre originea neamului său, „adevăr“ întruchipat, după cum o spune un mit ancestral, de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale adevărul şi femeia la care visează.

„Nu sunt faimos, dar sunt aromân” („Nu hiu faimos ama hiu arman”) este o dramă romantică ce descrie călătoria lui Toni Caramuşat – interpretat de Toma Enache – un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său.

Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale adevărul şi femeia la care visează. Le va găsi? Şi, dacă da, cu ce preţ? Dacă sunteţi curioşi, vă aşteptăm vineri, 14 februarie, în sala de spectacole „George Enescu” din Sighetu-Marmaţiei.

0 Nu hiu faimos ama hiu arman (trailer)


Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. ica spune:

    Felicitari clubului Rotary Sighet pentru implicarea in a aduce sighetenilor activitati culturale de foarte buna calitate.Putem parafraza despre ei ,,Nu sunt faimosi dar sunt SIGHETENI''. Da ,cu litere mari,nu e o greseala.Am vazut filmul si pot afirma ca a meritat.Bravo lor !