Oraş mare, finanţare mică după buget.
By admin On 9 Ian, 2014 At 10:21 AM | Categorized As Actualitate, Prima pagina | With 2 Comments

Dorinţe multe, resurse puţine

Parafrazând cuvintele poliţaiului Pristanda, celebrul personaj caragialesc din piesa „O scrisoare pierdută”, legat de municipiul Sighet, am putea spune: „Oraş mare, finanţare mică după buget”. Însă, cu tot cu acest buget de avarie, administraţia încearcă să rezolve problemele stringente ale comunităţii. Care sunt priorităţile anului 2014, ne spune viceprimarul Horea Scubli:

Horea 300x225 Oraş mare, finanţare mică după buget.„Pentru acest an, administraţia locală are planuri legate în primul rând pentru asigurarea funcţionalităţi municipiului, respectiv ca toate instituţiile din subordine să aibe posibilitatea să funcţioneze şi să nu aibe sincope. După aceea avem lucrări de investiţii care trebuie terminate: avem la nivelul municipiului câteva străzi pe care le-am început şi nu le-am finalizat din lipsă de bani, după aceea, avem nişte lucrări cu susţinere financiară guvernamentală pentru care facem acum documentaţiile. Este vorba de a termina cele două investiţii şcolare, respectiv Şcoala cu 16 săli de clasă şi Campusul Universitar de la Liceul tehnologic forestier, care, din păcate, au rămas în statut de aşteptare, dar promisiunile au fost inclusiv de la primul ministru. Apoi, vrem să finalizăm piaţa agro-alimentară din centru… Dorinţe multe, resurse puţine”. 


Displaying 3 Comments
Have Your Say
  1. ica spune:

    Am fost ieri ,8 ianuarie 2014,in piata de alimente.Arata ca dupa bombardament.Mizerie,mizerie si iar mizerie.Bani cheltuiti fara un pic de jena.In hala de lactate a aparut deja rugina,asa de europene si noi sunt achizitiile facute pentru dotare.Domnilor,lasati festivalurile initiate de  mai marele urbei,mergeti prin oras,prin piata,pe orice straduta si vedeti daca este totul ok.Daca da ,atunci treceti la ,,,festivaluri si ..cantari…. pe bani grei.Ce fac cei din Consiliul Local,dau rapoarte si se lauda cu lucruri facute ori ..nefacute,dar initiative care sa se vada rezultate nu sunt.Va laudati cu strada pietonala,dar daca te uiti bine cum e facuta,imediat trec la reparatii ,ca doar asa ies bani,bani,bani…

  2. ioana spune:

    Acest primar Ovidiu Nemes,de cand a venit la conducerea primariei,numai festivale si concerte,pe bani grei,isi face campanie pe banii din bugetul local,am avut incredere in el,dar m-am amagit.Pacat ca avem un oras frumos,dar a facut un dezastru din el,si-a pus pus oameni incompetenti in functii de conducere in oras,care nu si-au putut administra firmele lor,le-au falimentat,iar acum sunt mari manageri.Rusine pentru ei.Acum isi umplu buzunarele cu banii……Dar banii pe care i-a pierdut primaria in procesul cu parcometrele ,contract facut si semnat de Ovidiu Nemes,aproape 9 miliarde de lei,ar trebui sa raspunda pentru prejudiciu,iar iluminatul public si pietruirea drumului pana la herghelie,pe banii publici cum este posibil?

  3. ..lia spune:

    parerea noastra,cica conteaza,pentru cine?….ramine doar parere