Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă
By admin On 31 Mar, 2014 At 08:30 PM | Categorized As Economie | With 0 Comments

Victor Ponta le va înapoia transportatorilor 4 cenţi din acciza pe carburanţi. Restul românilor vor plăti!

Ponta chix 300x273 Pentru unii mumă, pentru alţii ciumăPremierul Ponta a anunţat duminică, la România TV, că le va înapoia transportatorilor 4 cenţi din cei 7 cenţi reprezentând acciza pe carburant ce va fi introdusă din 1 aprilie. Banii vor fi rambursaţi, trimestrial, pe baza facturii de achiziţionare a carburantului, a declarat premierul.

Victor Ponta a explicat că, în urma discuţiei cu Uniunea Naţională a Transportatorilor, pe care i-a întrebat ce efect va avea acciza asupra lor, a aflat finalmente că statul ar putea pierde bani, căci, datorită scumpirii, transportatorii ar putea renunţa să alimenteze în România, orientându-se spre pompele din Ungaria, ceea ce înseamnă că Guvernul, în loc să încaseze mai mulţi bani, va pierde de fapt. Pus la curent cu situaţia, Ponta i-a întrebat pe transportatori care este soluţia şi i s-a explicat că se poate aplica un sistem prin care, transportatorilor corecţi să le fie rambursaţi 4 cenţi din cei 7 plătiţi în plus la pompă.

În consecinţă, premierul a informat că miercuri va fi adoptat un act normativ prin care trimestrial, transportatorii care au licenţă de transport, să-şi poată recupera banii, după ce prezintă factura pentru motorina: "în trimestrul trei îmi aduce acea factură şi, din şapte cenţi, cât a crescut, trei îi dă transportatorul şi patru ţi-i dă Guvernul înapoi", a relatat Ponta la România TV.

Măsura este văzută periculoasă şi discriminatorie de o serie de jurnalişti, analişti şi oameni politici, căci oferă beneficii unei categorii de companii, în timp ce restul societăţilor comerciale – precum şi persoanele fizice – vor plăti.


comment closed