Locuri de muncă pentru rromii români
By admin On 31 Ian, 2014 At 12:30 PM | Categorized As Actualitate | With 0 Comments

New York-ul vrea să scape de 2.200 de lebede până în 2025

lebada alba 300x224 Locuri de muncă pentru rromii româniOraşul New York intenţionează să scape de circa 2.200 de lebede pentru că aceste păsări poluează, pun în pericol alte specii (raţele şi gâştele), atacă persoanele şi sunt un risc pentru traficul aerian, informează ziarul La Vanguardia.

În cartea lui J. D. Salinger 'De veghe în lanul de secară', protagonistul, Holden Caulfield, se întreabă unde se duc raţele din Central Park. Aceste păsări îi folosesc scriitorului newyorkez drept simbol pentru toate acele lucruri care pleacă fără niciun avertisment din viaţă. Dacă Salinger ar mai trăi astăzi, iar Caulfield ar pune aceeaşi întrebare, răspunsul ar fi faptul că dispar.

Lebedele, cărora Departamentul pentru Protecţia Mediului din statul New York le-a declarat război, au fost aduse din Europa la sfârşitul anului 1800 pentru frumuseţea lor.

Potrivit autorităţilor responsabile cu mediul, aceste păsări poluează, pun în pericol speciile autohtone şi atacă persoanele. Din acest motiv, departamentul a propus declararea lebedelor 'specie cotropitoare interzisă' şi a prevăzut eliminarea practic a întregii specii, până în anul 2025.

Lebedele nu vor fi împuşcate, nici capturate şi nici gazate, însă deasupra ouălor va fi aplicat un strat de ulei, care va împiedica eclozarea de noi pui. Potrivit ziarului The New York Time, planul va fi pus în aplicare de la sfârşitul anului viitor.

Cruciada împotriva lebedelor, cea mai mare pasăre din statul New York, îi pune faţă în faţă pe conservatorii mediului şi pe activiştii pentru drepturile animalelor, care se declară oripilaţi de această măsură.


comment closed