Sâmbătă, Bal Caritabil la Sighet
By admin On 28 Feb, 2014 At 10:55 AM | Categorized As SlideShow, Timp liber | With 0 Comments

Asociaţia „Sf. Tadeu Iuda”, organizează a doua ediţie a Balului Caritabil, în beneficiul femeilor abuzate în familie

As Tadeu Iuda 300x215 Sâmbătă, Bal Caritabil la SighetÎn Sighetu-Marmaţiei funcţionează Asociaţia „Sfântul Tadeu Iuda”, o organizaţie neguvernamentală care luptă împotriva violenţei în familie prin campanii de informare, conştientizare şi prevenire. Pe lângă componenta legislativă şi a prevenirii violenţei în familie, organizaţia oferă sprijin efectiv, prin organizarea şi susţinerea unor locuinţe, cu locaţie confidenţială, unde femeile cu copii minori pot găsi adăpost în cazul în care nu mai pot suporta şi gestiona situaţia de criză.

Tade 1 300x214 Sâmbătă, Bal Caritabil la Sighet„Pentru organizaţia noastră, anul trecut a fost încununarea a doi ani şi jumătate de muncă asiduă, nu numai din partea membrilor ci şi a unui număr mare de voluntari, psihologi, avocaţi şi medici. Împreună cu aceştia, precum şi cu un număr considerabil de sponsori, am reuşit ca, în luna martie 2013, să deschidem primul centru – cu trei apartamente mobilate, baie şi bucătărie – unde am găzduit 5 mame şi 14 copii, victime ale violenţei familiale” spune Maria Bojoga, preşedintele asociaţiei.

As Tadeu Iuda 5 300x199 Sâmbătă, Bal Caritabil la Sighet„De asemenea, pe parcursul anului am plătit şi rezolvat chestiunile legale legate de două divorţuri, am acordat consiliere psihologică atât rezidentelor centrului cât şi unui număr mare de femei care ni s-au adresat pentru ajutor, am rezolvat o locuinţă socială pentru o mamă cu 3 copii, pe care am mobilat-o. Din păcate, în funcţie de numărul celor care ni s-au adresat, ar fi nevoie de încă vre-o 10 centre similare” a adăugat Maria Bojoga.

As Tadeu Iuda 4 300x199 Sâmbătă, Bal Caritabil la SighetSituaţia amintită de preşedintele asociaţiei se poate schimba: în zona Tăşnadului, au găsit o clădire veche la un preţ modic care, după reabilitare se va transforma într-un nou centru. Deocamdată, asociaţia a reuşit să achite un avans, diferenţa de 3.700 de euro urmând s-o achite până în luna august.

As Tadeu Iuda 3 300x225 Sâmbătă, Bal Caritabil la SighetÎn prezent, Asociaţia „Sfântul Tadeu Iuda” are în evidenţe 35 de situaţii de criză, nu numai femei cu copii ci şi familii monoparentale aflate sub limita sărăciei.

Balul Caritabil va avea loc sâmbătă, 1 martie, în rstaurantul „Perla Sigheteană” cu începere de la ora 19:00 şi, pe lângă cuna festivă, va oferi un program artistic, va avea loc o licitaţie şi o tombolă.

As Tadeu Iuda 2 300x200 Sâmbătă, Bal Caritabil la Sighet As Tadeu Iuda 1 300x198 Sâmbătă, Bal Caritabil la Sighet


comment closed