Preţul poliţei de asigurare a locuinţei s-ar putea dubla
By admin On 21 Iul, 2014 At 08:22 AM | Categorized As Actualitate | With 0 Comments

Poliţa obligatorie de asigurare a locuinţei aproape se va dubla în următoarea perioadă, informează economica.net. Pe lângă majorarea preţului, este posibil să se introducă şi noţiunea de franşiză.


asigurari locuinte1 150x150 Preţul poliţei de asigurare a locuinţei s ar putea dublaAsigurarea obligatorie a locuinţei se va scumpi cu până la 100% iar o astfel de propunere se află deja pe masa Autorităţii de Supraveghere Financiară, precizează sursa citată. Informaţia a fost confirmată şi de către directorul PAID, Nicoleta Radu Neacşu.

Franşiza este un instrument des utilizat pe piaţa asigurărilor din România. Aceasta presupune că persoana asigurată îşi asumă o parte din potenţial daună, dar şi faptul că nu va fi despăgubit pentru valori mai mici decât franşiza. În cazul poliţei PAID, care e o acoperire de 20.000 de euro pentru locuinţele construite din materiale modern, introducerea unei franşize de 10% ar însemna că Pool-ul nu va achita daune mai mici de 2.000 de euro, dar şi că, în cazul unei daune totale, PAID va plăti doar 18.000 de euro.
 
Potrivit legii, toţi românii sunt obligaţi să deţină o poliţă obligatorie de asigurare a locuinţei emisă de PAID, în caz contrar riscând amenzi de până la 5 milioane de euro. Cu toate acestea, numărul poliţelor de asigurare a locuinţelor nu trece de 10 la sută dintre cele peste opt milioane de locuinţe câte se înregistrează în România. De asemenea, potrivit statisticilor, şase milioane de proprietari nu şi-au asigurat niciodată locuinţele în ultimii 20 de ani. 

 


comment closed