Miracol la Centrul de Recuperare
By admin On 14 Dec, 2013 At 12:30 PM | Categorized As Prima pagina, Sănătate | With 0 Comments

„(…) i s-a descleştat limba şi a început să vorbească desluşit” (Marcu 7:35)

Centru Florin Put 300x225 Miracol la Centrul de Recuperare Spunem miracol unui fapt extraordinar, prin care cursul evenimentelor şi al legilor naturii este suspendat, schimbat, modificat sau refăcut, fie prin intervenţie divină – mai ales acum, în preajma Crăciunului – fie printr-o muncă asiduă care, la final, învinge probabilitatea de întâmplare a unui eveniment. În această ultimă categorie putem plasa activitatea celor de la Centrul de Recuperare pentru Copii cu Nevoi Speciale din Sighet care, sfidând soarta unor copii cu dizabilităţi, reuşesc să le redea speranţa unei vieţi normale.

Centru Florin Put 2 300x225 Miracol la Centrul de Recuperare „Am avut surpiza ca acei copii care n-au vorbit până atunci, să înceapă să-şi imite colegii, îngânând părimele cuvinte din viaţa lui” povesteşte şeful Centrului, Florin Puţ. „Dacă la început s-a lucrat individual, în ultimele săptămâni, s-a făcut terapie de grup. S-a mers pe ludoterapie, meloterapie, am făcut art-terapie. Copiii au confecţionat podoabele pentru pomul de Crăciun. Dar, mai ales, s-a mers pe socializare, pe relaţiile dintre copiii, fapt care a dat rezultate remarcabile. Este o reuşită”.

Centru Florin Put 1 300x225 Miracol la Centrul de Recuperare Întâmplarea face ca festivitatea Pomului de Crăciun să aibe loc vineri, 13 decembrie, la exact trei luni de la inaugurarea Centrului care a avut loc tot într-o zi de vineri. 13 septembrie a.c. În prezenţa părinţilor, a apropiaţilor micilor asistaţi şi Moşului, copiii Centrului au prezentat un mic spectacol, în decorul micii expoziţii şi a pomului împodobit cu lucrările lor. Evenimentul încheie anul, Centrul de Recuperare pentru Copii cu Nevoi Speciale fiind închis pe perioada sărbătorilor de iarnă pentru ca să-şi înceapă activitatea pe 6 ianuarie 2014.    

Vezi şi articolele: „O nouă instituţie de sănătate la Sighet”, „Inaugurare la Sighet” şi „Metode franceze implementate la Sighet” (www.sigheteanul.ro).


comment closed