Chichiţă fiscală şi factura la gaz
By admin On 13 Mar, 2014 At 10:35 AM | Categorized As Actualitate | With 0 Comments

Populaţia ar putea plăti o factură la gaze mai mare de la 1 aprilie prin folosirea unei "chichiţe fiscale" care va face ca cea mai mare parte a consumatorilor casnici să fie nevoiţi să plătească accize pentru gazele naturale consumate.


Aragaz 300x225 Chichiţă fiscală şi factura la gazRomânii vor fi victimele birocraţiei duse la extrem: ca să nu fii taxat în plus, trebuie să te înregistrezi la Vamă, apoi să duci o hârtie la furnizorul de gaze, 
În acest moment, populaţia, dar şi spitalele, grădiniţele şi şcolile sunt scutite de la plata accizelor pentru gazele naturale. Numai că ultimele modificări ale normelor de aplicare a Codului Fiscal aduc o noutate absolută: pentru ca scutirea să fie efectivă, consumatorii trebuie să notifice autoritatea vamală.

Ulterior, această notificare trebuie trimisă furnizorului de gaze naturale, astfel încât consumatorul să beneficieze mai departe de scutire, potrivit sursei citate. Potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), în acest moment ar exista circa 3 milioane de consumatori casnici în România, ceea ce înseamnă că aceştia au la dispoziţie trei săptămâni pentru a obţine scutirea.

Nivelul accizelor pentru gazul natural utilizat în scop necomercial este de 0,32 euro/GJ. La un consum de circa 1.000 kWh, accizele care ar trebui plătite ar fi de aproximativ un euro, însemnând cinci lei.


comment closed