Larisa Covrig: campioană naţională la şahul şcolar
By admin On 13 Feb, 2015 At 10:39 AM | Categorized As Prima pagina, Sport | With 0 Comments

Calificată pentru Campionatul Mondial.

Larisa Covrig 1 300x241 Larisa Covrig: campioană naţională la şahul şcolarÎn urma Concursului Naţional de Şah „Elisabeta Polihroniade” desfăşurat în perioada 30 ianuarie – 8 februariela la Căciulata, micuţa jucătoare de şah, Larisa Raluca Covrig, componentă a CS „Sig-Mar” din Sighetu-Marmaţiei – antrenor Ioan Costiuc, a devenit campioană naţională a României la şahul şcolar, calificându-se pentru Campionatul Mondial ce va avea loc în perioada 6-15 mai în Thailanda. La aceeaşi competiţie, eleva clasei a V-a, a Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” a cucerit şi Locul II la şah blitz.

Lotul CS „Sig-Mar” la Concursului Naţional de Şah „Elisabeta Polihroniade”.

La Concursului Naţional de Şah „Elisabeta Polihroniade” de la Căciulata, Sighetul a fost reprezentat de un lot de 11 jucători legitimaţi la CS „Sig-Mar” care, cu toate că a avut de înfruntat peste 200 dintre cei mai buni şahişti de la cluburile din ţară, s-a întors cu rezultate notabile. Astfel, alături de Locurile I şi II cucerite de Larisa Raluca Covrig, Mihaela Ioana Trifoi a cucerit două Locuri III la blitz şi la şah clasic, tot pe Locul III s-a clasat Dan Alexandru Dicu, urmat pe Locul IV de Andrei Cătălin Mintău. În continuare, Mihai Grigor a obţinut ELO, iar Gabriel Simion şi-a îmbunătăţit semnificativ coeficientul CIF. „A fost o competiţie mult mai puternică decât în alte dăţi” spune antrenorul copiilor, Ioan Costiuc. „Având în vedere că, în acest an, competiţia s-a suprapus cu vacanţa şcolară, au participat foarte mulţi jucători de la cluburile din ţară, la toate categoriile de vârstă. Unde mai pui că, jucătorii noştri au avut adversari peste vârsta lor”.

Un an greu competiţional.

Pentru micii şahişti ai CS „Sig-Mar”, anul 2015 se anunţă unul greu din punct de vedere competiţional: urmează, în ordine, Campionatul Naţional (Căciulata), Campionatul European (Croaţia), Campionatul European Şcolar (Grecia), Cupa Uniunii Europene (Cehia), Cupa „1 Decembrie”, dedicată Zilei Naţionale a Românilor de Pretutindeni de la Chişinău şi, desemenea, invitaţii la o serie de copetiţii locale. 


comment closed