Taiwanezi, brazilieni şi englezi la lucru în Sighet
By admin On 12 Feb, 2014 At 05:23 PM | Categorized As Actualitate, Prima pagina | With 0 Comments

Elevii unei şcoli internaţionale din Marea Britanie lucrează voluntar în cadrul Centrului Maternal din Sighetu-Marmaţiei

TASIS 2014 005 300x225 Taiwanezi, brazilieni şi englezi la lucru în SighetDe patrusprezece ani încoace, elevii unei şcoli din Marea Britanie îşi petrec "vacanţele active" în România. Este vorba de elevii şcolii TASIS (The American School in England) din Surrey, Marea Britanie, care-şi fac practica şcolară oferind o mână de ajutor celor care se ocupă de secţiile Centrului Maternal din Sighetu-Marmaţiei.

TASIS 2014 002 300x225 Taiwanezi, brazilieni şi englezi la lucru în Sighet„Timp de o săptămână, cei 14 tineri TASIS văruiesc şi decorează câteva camere de la Casele de Tip Familial, refac camera senzorială şi pun parchet la Casa de Tip Familial „George Coşbuc” şi, deasemenea, împreună cu asistaţii noştri, confecţionează mărţişoare care vor fi puse în vânzare în centrul oraşului pentru a strânge fonduri pentru copiii rezidenţi ai Caselor de Tip Familial”, a spus Gabriela Rosuş, inspector Hope and Homes for Children.

TASIS 2014 001 300x225 Taiwanezi, brazilieni şi englezi la lucru în SighetPrezenţa la Sighetu-Marmaţiei a tinerilor este parte a programelor TASIS de voluntariat ce se desfăşoară pe parcursul celor două vacanţe intermediare, una în luna februarie şi alta în octombrie. În aceste vacanţe, elevii şcolii, proveniţi din peste 40 de ţări, pot alege pentru o muncă de voluntariat în Portugalia, Spania, Germania, Finlanda, Grecia, Italia sau România. În acest an, tinerii voluntari sunt originari din SUA, Brazilia, Marea Britanie, Chia, Japonia şi Taiwan, o parte dintre ei fiind pentru a doua şi chiar a treia oară în România, deasemenea şi profesoara Uta Reimikainen, directorul serviciului comunitar TASIS şi conducătoarea grupului care, alături de profesorii Lauren şi Jeffrey Seaberg, se consideră "sigheteancă". Şi, ca de obicei, elevii TASIS n-au venit cu mâna goală ci jucării, hăinuţe şi consumabile pentru activităţile practice, donaţii personale, ale colegilor şi ale membrilor comunităţii din Surrey.  


comment closed