Marea Neagră, un viitor câmp… de luptă
By admin On 11 Apr, 2014 At 10:51 AM | Categorized As Editorial | With 0 Comments

NATO şi Rusia îşi întăresc infrastructurile militare în Marea Neagră

Marea Negra NATO 300x191 Marea Neagră, un viitor câmp... de luptă Tensiunile provocate de criza din Ucraina impun pe harta est-europeană mişcări tot mai importante de trupe. Expertul rus Igor Korotcenko, redactor-şef al revistei „Apărarea Naţională”, a anunţat că sosirea unui nou distrugător american în apele Mării Negre ar putea determina Rusia să desfăşoare bombardiere Tu-22M3 în Crimeea şi să accelereze construcţia de noi fregate şi submarine. “Rusia ar putea să profite de această ocazie pentru a consolida infrastructura navală în Marea Neagră pentru desfăşurarea unor sisteme suplimentare Bastion, echipate cu rachete antinavale Iahont”, a declarat Korotcenko (foto).

igor korotchenko 300x157 Marea Neagră, un viitor câmp... de luptă Moscova ar putea să desfăşoare, de asemenea, în peninsula din Marea Neagră bombardiere tactice Su-34 şi bombardiere strategice Tu-22M3. “Rusia ar trebui să monitorizeze îndeaproape activităţile SUA în regiunea Mării Negre. În acest scop, este esenţial să se consolideze sistemul de control şi de recunoaştere asigurat de aviaţia de patrulare maritimă şi de aviaţia navală. Rusia dispune de astfel de capacităţi şi le foloseşte pentru a supraveghea activitatea militară în diferite regiuni”, a indicat acelaşi expert.

Potrivit lui Korotcenko, este necesar să se accelereze punerea în serviciu, în cadrul Flotei ruse din Marea Neagră, a şase fregate noi şi şase submarine cu propulsie diesel. “Aceste măsuri vor permite neutralizarea ameninţărilor actuale care ar putea apărea pentru Rusia, ca urmare a acţiunilor SUA în regiune, inclusiv în urma intrării în Marea Neagră a unor distrugătoare americane ce constituie un pericol pentru forţele strategice nucleare ruse”, a concluzionat redactorul-şef al revistei ruse “Apărarea Naţională”.

distrugatorul+donald+cook 300x207 Marea Neagră, un viitor câmp... de luptă Distrugătorul american “Donald Cook” (foto), ce a intrat în aceste zile în Marea Neagră, dispune de un sistem de alertă şi de apărare antirachetă “Aegis”, fiind dotat, de asemenea, cu rachete de croazieră “Tomahawk”. Potrivit unei surse din ministerul rus al Apărării, citată de agenţia oficială rusească ITAR-Tass, "având în vedere prezenţa navei franceze de salvare „Alize“ în sud-estul Mării Negre din ultima perioadă a lui martie, putem afirma că NATO îşi construieşte un grup naval în Marea Neagră, în vecinătatea graniţei ruseşti, pentru prima oară din 2008", a precizat sursa citată.


comment closed