În ajutorul persoanelor cu dizabilităţi
By admin On 11 Feb, 2014 At 05:48 PM | Categorized As Actualitate, Prima pagina | With 0 Comments

Biletele gratuite de călătorie vor fi distribuite şi la Sighet

Geta Delescu 189x300 În ajutorul persoanelor cu dizabilităţiÎncepând din 11 februarie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş (DGASPC) a început distribuirea biletelor de călătorie gratuite cu mijloacele de transport interurban pentru persoanele cu dizabilităţi. Pentru a evita aglomeraţia, cei de la DGASPC au introdus un orar şi sistemul de numere de ordine, însă, nu s-au gândit la faptul că în judeţ există un număr mare de persoane cu dizabilităţi pentru care un drum de Baia Mare este un efort extrem. Doar la Sighetu-Marmaţiei există aproximativ 300 de persoane care au dreptul la aceste bilete gratuite. În sprijinul acestora, Direcţia de Asistenţă Socială a decis să încheie un protocol cu DGASPC pentru ca biletele cu pricina să fie distribuite şi în Sighet.

„Ne-am gândit că, pentru sigheteni, este o problemă extrem de dificlă să facă un drum de Baia Mare, unde mai pui şi faptul că acolo sunt nevoiţi să stea ore întregi la rând pentru a obţine biletele de călătorie gratuite. Ne-am adresat cu o cerere la DGASPC pentru a aduce aici biletele care revin sighetenilor şi a le distribui noi. Cel târziu săptămâna viitoare vom reuşi să semnăm protocolul şi să începem distribuţia biletelor aici, la Sighet” a explicat Georgeta Delescu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Sighet. „Beneficiarii acestor bilete nu trebuie să se grăbească: biletele sunt personalizate, aşa că, nu există problema ca cineva să ia biletul altcuiva, sau ca biletele să nu ajungă la toţi” a adăugat Georgeta Delescu.

Pentru ridicarea biletului, cei în cauză trebuie să prezinte actul de identitate şi legitimaţia de persoană cu dizabilităţi. În funcţie de gradul de handicap, persoanele pot beneficia de 6 până la 12 călătorii gratuite. De asemenea, acestea trebuie să opteze pentru mijlocul de transport cu care vor să se deplaseze: fie trenul, fie autobuzul. Biletele sunt valabile doar pentru cei care călătoresc în alte zone ale judeţului sau în alt judeţ. 
 


comment closed