Despre sex, în şcoli
By admin On 8 Mar, 2014 At 10:55 AM | Categorized As Sănătate | With 0 Comments

Cursuri de educaţie sexuală în şcoli, de la 12 ani

Love 300x198 Despre sex, în şcoliOrganizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), agenţie ONU specializată, a subliniat importanţa introducerii unor cursuri de educaţie sexuală în şcoli începând de la vârsta de 12 ani, în vederea familiarizării cu folosirea metodelor de contracepţie. Această recomandare a fost publicată săptămâna aceasta de către OMS împreună cu alte recomandări atât cu privire la accesul la măsuri de contracepţie în vederea evitării sarcinilor nedorite, cât şi cu privire la informarea legată de educaţia sexuală.

„Cercetarea arată că vârsta optimă este începând de la 12-13 ani, dar că putem începe deja la zece ani”, scrie directoarea Departamentului pentru Cercetare şi Sănătatea Reproducerii din cadrul OMS, într-o conferinţă de presă. „Deci începem, la şcoală, la vârsta de 12 ani”, a insistat ea. Educaţia sexuală este necesar să aibă loc acasă, dar şi la şcoală, deoarece „cei mai mulţi dintre părinţi nu fac acest lucru acasă”.

OMS recomandă, între altele, ca orice persoană care doreşte să utilizeze metode contraceptive să poată să aibă acces la informaţii despre diversele metode existente. „Programele de educaţie sexuală care se bucură de o precizie ştiinţifică şi sunt destinate tinerilor sunt altă măsură-cheie”, afirmă OMS, anunţând că aceste programe trebuie să ofere „informaţii despre modul de achiziţionare şi utilizare a contraceptivelor”. OMS speră ca în acest fel adolescenţii să poată avea posibilitatea să utilizeze măsuri de contracepţie fără să fie necesar să obţină permisiunea părinţilor sau altor adulţi.


comment closed