Burse în străinătate pentru 120.000 de tineri români
By admin On 8 Mar, 2014 At 11:19 AM | Categorized As Actualitate | With 0 Comments

52 milioane de euro prin programul Erasmus+
 

Studenti 300x229 Burse în străinătate pentru 120.000 de tineri româniComisarul european pentru Educaţie, Androulla Vassiliou, se va afla, între 10 şi 11 martie, în România, unde va lansa programul Erasmus+ şi va solicita luarea de măsuri pentru a sprijini tinerii care nu sunt încadraţi profesional, anunţă Comisia Europeană. Potrivit sursei citate, la 10 martie, comisarul va ţine un discurs, în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi de Comisia Europeană, despre analizarea problemelor cu care se confruntă tinerii care nu sunt încadraţi profesional şi nu urmează un program educaţional sau de formare.

La 11 martie, Androulla Vassiliou va lansa Erasmus+, noul program de finanţare al Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport, care va oferi burse unui număr de 120.000 de români pentru a studia, a urma cursuri de formare, a dobândi experienţă profesională sau a participa la acţiuni de voluntariat în străinătate în următorii şapte ani. Conform Comisiei Europene, această cifră este cu 50% mai mare decât în precedentele programe ale Uniunii Europene.

Noul program Erasmus+ va acorda sprijin celor mai vulnerabili tineri, ajutându-i astfel „să-şi întărească încrederea în sine”. România va primi aproape 52 de milioane de euro în 2014 în cadrul programului Erasmus+, ceea ce înseamnă o creştere cu 11 % în comparaţie cu finanţarea primită anul trecut prin programul pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii şi programul "Tineret în acţiune". Nivelul de finanţare va creşte în fiecare an până în 2020. 


comment closed