Vin contrafăcut în magazinele din Maramureş
By admin On 7 Iun, 2014 At 03:59 PM | Categorized As Actualitate | With 0 Comments

Apă, drojdie, zahăr, sare de lămâie, o găleată de coloranţi, sulfiţi pentru limpezire…!

Vin contrafacut 300x201 Vin contrafăcut în magazinele din MaramureşAcestea sunt ingredientele folosite de membrii unei grupări pentru producerea a zeci de tone de vin contrafăcut. Băutura a ajuns, în primele luni ale acestui an, în magazinele din Maramureş şi alte opt judeţe. Produsul, botezat „Bolta Rece“ şi „Carasa“, era ambalat în bidoane de doi litri. Pentru a-şi promova marfa, producătorul trecuse pe etichete indicaţii geografice alese.

Gruparea a intrat în atenţia oamenilor legii la începutul anului trecut, la scurt timp după ce, prin intermediul firmei Standard Wine SRL, a închiriat hala de la SC Vinvico SA. Poliţiştii au verificat atunci actele suspecţilor, însă, având în vedere că societatea era nou-înfiinţată, au fost nevoiţi să îi lase în pace. Oamenii legii au stat, însă, aproape. După ce, anul trecut, membrii reţelei şi-au dedicat timpul amenajării cramei şi izolării halei, până la cea mai mică crăpătură, pentru a nu le fi descoperită reţeta secretă, în 2014 aceştia au intrat în forţă pe piaţă.

În timpul percheziţiilor de săptămâna trecută, anchetatorii au descoperit, pe lângă cantitatea impresionantă de vin, şi înscrisuri, o evidenţă contabilă extrem de strictă, etichete inscripţionate cu diferite mărci de vin, un autoturism şi o armă letală. Totodată, poliţiştii au stabilit că muncitorii găsiţi în cramă nu aveau contracte de muncă. Pentru ca peisajul infracţional să fie complet, gruparea se racordase ilegal şi la reţeaua electrică.

Administratorii firmei (Lucian şi Viruţa Pavel, Florin Corneanu şi Ionel Munteanu, toţi din Tulce) au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, de judecătorii Tribunalului Constanţa, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală. Oamenii legii au cerut efectuarea unor expertize, pentru a se stabili dacă vinul contrafăcut poate pune în pericol viaţa consumatorilor.


comment closed