ISU se pregăteşte de incendiile de mirişti
By admin On 6 Mar, 2014 At 03:05 PM | Categorized As Actualitate, Prima pagina | With 0 Comments

Instruirea voluntarilor din Maramureşul Istoric la Primăria Sighet

ISU 007 300x225 ISU se pregăteşte de incendiile de miriştiStatistica incendiilor din ultimii ani arată că în perioada februarie-iulie, în România se înregistrează cel mai mare număr de arderi necontrolate ca urmare a curăţirii terenurilor de vegetaţia urscată. Şi, cum se întâmplă de cele mai multe ori, cetăţenii ard miriştile necontrolat şi, mai ales, nesupravegheat, ceea ce duce la incendii la proporţii, periclitând nu o dată gospodăriile din preajmă. Acesta este motivul pentru care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a organizat instruiri cu voluntarii care pot interveni în situaţii extreme.

La Primăria Sighet, o asemenea instruire a avut loc joi, 6 martie, la care au participat şefii celor 36 servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă din Sighet şi localităţile Maramureşului Istoric. Reprezentanţii ISU, căpitan Sergiu Balaş şi locotenent Marian Piţiş (foto), au vorbit celor prezenţi dspre stingerea incendiilor provocate de arderea miriştii, prevenirea incendiilor la grajdurile de animale şi acareturilor unei gospodării, depozitarea furajelor şi a altor materiale inflamabile, folosirea bucătăriilor de vară şi, de asemenea, prevenirea şi intervenţia în cazul incendiilor la unităţile de cult cu ocazia manifestărilor cu public numeros, în special al sărbătorilor pascale.

Având în vedere că, la nivelul fiecărui serviciu, există un deficit de voluntari, a fost promovată campania naţională „Vreau să fiu voluntar!” şi, de asemenea, au fost prezentate regulile de desfăşurare a concursurilor profesionale ale voluntarilor care urmează să se desfăşoare în perioada imediat următoare.

ISU 004 150x150 ISU se pregăteşte de incendiile de mirişti ISU 008 150x150 ISU se pregăteşte de incendiile de mirişti ISU 005 150x150 ISU se pregăteşte de incendiile de mirişti   


comment closed