Premieră la Sala Radio Sighet
By admin On 2 Noi, 2014 At 08:47 PM | Categorized As Prima pagina, Sănătate | With 0 Comments

Prezentări şi discuţii pe tema bolilor endocrinologice

Medicala 010 300x200 Premieră la Sala Radio SighetVineri, 31 octombrie, Sala Radio Sighet a găzduit un proiect pilot – premieră la nivelul judeţului Maramureş – o întâlnire între medicul Cristian Brad şi cetăţenii interesaţi de bolile endocrinologice, eveniment iniţiat de Adriana Curmei, un cunoscut om de afaceri din municipiu.

 

* Prevenţia înainte de toate

Adriana Curmei 300x300 Premieră la Sala Radio Sighet„Se vorbeşte extrem de mult despre prevenţie, însă se pune prea puţin în aplicare ceea ce se discută. Pe de altă parte, promovarea sănătăţii, care este mai mult decât o prevenţie, nu are parte de recunoaşterea necesară. Acestea sunt motivele pentru care am hotărât să organizăm o serie de întâlniri cu medici de specialitate din municipiu, întâlniri la care, dincolo de prezentările făcute, aceştia să răspundă la întrebări şi, în general, să se discute liber despre boală, cauze, simptomatologie, tratament şi, mai ales, despre prevenţie”ne-a spus Adriana Curmei (foto).

 

 

* Bolile endocrinologice, tipice Maramureşului Istoric

Medicala 015 300x200 Premieră la Sala Radio SighetÎntâlnirea a avut ca subiect bolile endocrinologice, boli tipice zonei: „Maramureşul Istoric, tipic zonelor de deal şi de munte, are un deficit de iod în apă şi alimente mult mai mare decât în zona de câmpie. Ori, acest deficit de iod declanşează apariţia tulburărilor glandei tiroide (guşa, Basedof, tiroidite, etc.). De asemenea, o altă boală cu incidenţă destul de mare în zona Maramureşului Istoric este osteoporoza” a explicat medicul Cristian Brad.

Medicala 040 300x247 Premieră la Sala Radio SighetDupă prezentarea – însoţită de proiecţii power-point – publicul a pus întrebări legate de diversele boli „de glandă”, de simptome, tratament, prevenţie şi alimentaţie. Cei care, dintr-un motiv sau altul, nu au dorit să pună întrebări în public, au primit de la organizatori bileţele pe care au trecut întrebările, răspunsul urmând a fi dat de medicul Cristian Brad în scris. Următoarea întâlnire va fi legată de bolile cardiovasculare.

Medicala 012 300x234 Premieră la Sala Radio Sighet 

 


comment closed