Un miliard de euro, costul deficienţelor din sistem
By admin On 2 Noi, 2013 At 04:40 PM | Categorized As Economie | With 0 Comments

"România va trebui să plătească CE, pentru deficienţe în sistem, peste un miliard de euro" a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, joi, la Mediaş.

Teodorovici ministru Fonduri UE 300x200 Un miliard de euro, costul deficienţelor din sistemSuma reprezintă 5% din alocarea financiara actuală, fiind "o sumă imensă", preluată de către bugetul de stat, a declarat Ministrul Fondurilor Europene.

"România va trebui să plătească Comisiei Europene, pentru deficienţe în sistem din 2009-2011, peste un miliard de euro. E o suma fabuloasă, o sumă care ar fi putut merge, desigur, la proiectele de care vorbim cu toţii, suma pe care o plătim cu toţii pentru că am avut un sistem deficitar, pentru că am avut persoane în acest sistem fără pregătirea necesară şi fără determinarea necesară de a face lucrurile să fie aşa cum trebuie" , a declarat Eugen Teodorovici.

Potrivit Ministrului Fondurilor Europene, preluarea acestei datorii de către bugetul de stat "creează mari dificultăţi, pentru că suma asta este automat pe deficit".

"În relaţia noastră cu FMI-ul, această sumă, automat, se regăseşte pe partea de deficit", a concluzionat Teodorovici.

Declaraţiile lui Teodorovici au loc pe fundalul "neliniştii" guvernamentale create de vizita delegaţiei FMI la Bucureşti, nelinişte care a generat discuţii aprinse între liderii USL despre eventuale majorări ale cotei unice, noi accize pe benzină, lărgirea bazei de impozitare etc.

De două săptămâni, Guvernul poartă negocieri cu FMI pe tema bugetului pe anul viitor, a declarat marţi Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, care a vorbit despre existenţa unui "gol la buget", informând ca executivul va lua "măsuri fiscale" pentru a îl acoperi.

"În scenariul de bază [al bugetului] există un gol între venituri şi cheltuieli care trebuie umplut.(…) Trebuie luate măsuri (..)" a declarat Voinea la Gândul Live.

Conform recentelor declaraţii ale Ministrului Fondurilor Europene, Teodorovici, acest "Gol la Buget" pe care încearcă să-l astupe Voinea nu provine numai din diferenţe între venituri şi cheltuieli ci şi din plata gravelor deficienţe în sistem.


comment closed