Scad tarifele în reţelele fixe şi mobile
By admin On 31 Mar, 2014 At 08:20 PM | Categorized As Actualitate | With 0 Comments

Tarifele maxime pe care operatorii telecom din România le pot fixa între ei pentru stabilirea preţului final al apelurilor la puncte fixe, dar şi mobile, scad începând cu 1 aprilie 2014, la 0,14 eurocenţi/minut, respectiv la 0,96 eurocenţi/minut.

telefoane mobile 300x225 Scad tarifele în reţelele fixe şi mobilePotrivit Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), reducerea tarifelor de terminare în ambele tipuri de reţele a fost agreată de Comisia Europeană (CE), astfel încât, din prima zi a lunii aprilie, pentru terminarea apelurilor la puncte fixe, în România se va plăti 0,14 eurocenţi/minut (de la 0,67 eurocenţi/minut, în prezent), iar pentru terminarea la puncte mobile preţul scade de la 3,07 eurocenţi/minut la 0,96 eurocenţi/minut.

Noile tarife vor deveni obligatorii pentru toţi furnizorii de reţele din România identificaţi cu putere semnificativă pe pieţele de terminare a apelurilor la puncte fixe şi mobile: 46 de furnizori de reţele fixe şi 6 furnizori de reţele mobile.

Potrivit ANCOM, la fel ca până acum, tarifele de terminare nu sunt diferenţiate în funcţie de tehnologia utilizată (de exemplu, 2G sau 3G, PSTN sau IP), de intervalul orar în care au loc apelurile sau de originea lor (puncte fixe, puncte mobile, reţele naţionale sau internaţionale).

Cu această ocazie, ANCOM a stabilit şi noi plafoane tarifare pentru serviciile auxiliare de interconectare oferite de toţi furnizorii de reţele de comunicaţii, respectiv pentru serviciile de tranzit naţional al apelurilor, serviciile de linii închiriate segmente terminale şi serviciile de backhaul pe suport Ethernet, furnizate de societatea Romtelecom. În a doua jumătate a anului 2013, arbitrul telecom a notificat CE, Grupul Reglementatorilor Europeni pentru Comunicaţii Electronice şi autorităţile naţionale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene cu privire la aplicarea noilor plafoane tarifare.


comment closed