Drumul rapid Baia Mare–Vaja. Se caută soluţii pentru finanţare
By admin On 24 Ian, 2014 At 03:42 PM | Categorized As Actualitate, Prima pagina | With 0 Comments

Zetea şi Govor au negociat cu Dragnea

gabriel zetea 300x187 Drumul rapid Baia Mare–Vaja. Se caută soluţii pentru finanţare Maramureşenii şi sătmărenii au făcut front comun pentru a obţine finanţare pentru drumul rapid Baia Mare – Vaja. În acest sens, cei doi vicepreşedinţi de Consilii Judeţean, Gabriel Zetea (foto) de la Maramureş şi Mircea Govor de la Satu Mare, au negociat cu Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene, obţinerea finanţării pentru acest drum.

BM Vaja 300x219 Drumul rapid Baia Mare–Vaja. Se caută soluţii pentru finanţare Este o discuţie pe care am purtat-o împreună cu preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, cu vicepremierul Liviu Dragnea, împreună cu domnul Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene în ceea ce priveşte  finanţarea europeană pentru drumul rapid Baia Mare – Vaja. Administraţiile judeţelor Satu Mare şi Maramureş au încercat până acum să finanţeze drumul din fondurile Ministerului Transporturilor”, a declarat Gabriel Valer Zetea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Drumul Baia Mare – Vaja nu poate obţine finanţare de la Ministerul Transporturilor

Până în acest moment, judeţul Maramureş alături de Nord-Vestul şi Nord-Estul României nu este cuplat la reţeaua de autostrăzi.

Baia Mare Vaja 300x186 Drumul rapid Baia Mare–Vaja. Se caută soluţii pentru finanţare Avem şi noi nevoie de drumuri rapide nu de autostrăzi, pentru că pentru autostrăzi este nevoie de alte avize de la Comisia Europeană, dar discuţiile cu Liviu Dragnea au dus la concuzia că drumul rapid Baia Mare – Vaja nu va putea fi finanţat niciodată de la Ministerul Transporturilor sau nu într-o perioadă de timp relativ scurtă şi tocmai de aceea vom face demersurile în perioada următoare ca acest proiect să fie finanţat prin Programul Operaţional Regional”, a subliniat Zetea.

Ca o soluţie de compromis, cei doi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene au decis reclasificarea acestui drum pentru a putea fi introdus la finanţare prin Fondurile Europene.

Asta înseamnă că nu vom mai clasifica acest drum ca un drum naţional sau drum european  ci va fi un drum judeţean. Sigur că ne interesează mai puţin faptul că va fi un drum judeţean şi că va fi cu două benzi pe sens. În acest moment la Ministerul Dezvoltării se caută variante de finaţare şi se încearcă găsirea unei surse exacte de finanţare pentru ca acest proiect să fie implementat”, a mai adăugat Zetea.

Doar o promisiune

În urma negocierilor purtate cu vicepremierul Liviu Dragnea, cei doi social democraţi s-au ales deocamdată cu o promisiune. „Există o promisiune clară a vicepremierului Liviu Dragnea către cele două judeţe Maramureş, respectiv Satu Mare ca acest proiect să-l avem implementat în perioada 2014 – 2020 din fonduri europene. Este pentru prima dată când văd lucruri concrete întâmplându-se în ceea ce priveşte drumul Baia Mare – Vaja”, a concluzionat Zetea.

www.voceatransilvaniei.ro


comment closed