Se închide Podul Istoric?
By admin On 18 Noi, 2013 At 10:50 AM | Categorized As Actualitate, Prima pagina | With 1 Comment

Construirea unui nou pod peste Tisa, îl face pe cel de lemn inutil

pod peste tisa 12 300x199 Se închide Podul Istoric?În ultima perioadă, s-au făcut paşi importanţi în vederea construirii în Sighetu-Marmaţiei, în zona Tepliţa, a unui pod de beton, pe care să poată circula şi maşini de mare tonaj, lucrări care, dacă toate merg bine, vor începe în cursul anului viitor. Se pune întrebarea, în această situaţie, ce se va întâmpla cu podul vechi, cel pe care-l numim Podul Istoric: va rămâne deschis accesului, va fi închis sau va fi dărâmat?

„Personal, sunt ferm convins că podul de lemn se va închide, pentru că, nicăieri nu găsim la 4 km două puncte de frontieră ţinute deschise. Traficul se va îndrepta spre podul celălalt, cel din beton” – a afirmat viceprimarul Horea Scubli în cadrul unei emisiuni transmise de TV Sighet. „Podul Istoric se va conserva şi o să-l avem ca pe un monument al unei perioade imediat de după Revoluţie. Este – să spunem – martorul posibilităţilor noastre de la un moment dat. Probabil că, de două-trei ori pe an vom merge în delegaţie din partea românească spre cea ucraineană, o să ne întâlnim pe pod, o să ne pupăm şi o să ne simţim bine”.


Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Nume... spune:

    Podul istoric leaga doua orase cu 50 mii locuitori sau neamuri, plus alte 8 localitati cu  40 mii locuitori! Sub nici o forma, el nu poate fi inchis!Eventual , noaptea.12 ore pe zi va fi suficient, daca se va da in folosinta podul din beton. Judetul SM are 3 PTF deschise non-stop!Oricum, pe vremea cand se va pune poblema inchiderii sau nu a Podului istoric, dl viceprimar va fi…pensionar!