ANI vrea să ştie tot ce avem
By admin On 12 Dec, 2014 At 03:44 PM | Categorized As Actualitate | With 0 Comments

Declaraţii de avere de la toţi cetăţenii.

Horia Georgescu ANI 300x203 ANI vrea să ştie tot ce avemDe parcă nu am fi controlaţi destul şi n-am trăi în fiecare zi cu teama că suntem ascultaţi şi că tot ce spunem s-ar putea întoarce împotriva noastră, „minţi luminate” aflate în funcţii înalte propun tot felul de mecanisme securiste de aflare a informaţiilor care, în ţările civilizate, sunt considerate confidenţiale. Recent, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, s-a trezit propunând o măsură legislativă potrivit căreia toţi cetăţenii vor fi obligaţi să depună declaraţii de avere.

„Până când nu vom avea o evidenţă a tuturor cetăţenilor privind averea, nu vom avea un sistem eficient de confiscare a prejudiciilor provocate prin fapte de corupţie”, a motivat Georgescu ideea „revoluţionară” care l-ar fi făcut mândru chiar şi pe Ceauşescu.

Altfel spus, oricare dintre noi poate deveni suspect de fraudă, corupţie şi alte infracţiuni economice, dacă nu spune ce şi de unde a mâncat de dimineaţă. Va trebui să fim foarte atenţi când mergem la piaţă. Să nu cumva să cumpărăm mai mult decât putem duce (fizic vorbind), pentru că vom fi luaţi la bani mărunţi de inspectorii ANI. Nici o piuneză nu vom putea să ne cumpărăm fără să o înregistrăm în declaraţia de avere.

Îmi şi imaginez o mătuşe de la ţară, care trăieşte din pensia socială şi din ce cultivă pe o palmă de pământ, cum este luată la întrebări pentru că a trecut în declaraţia de avere o roşie în minus. Nu vom mai putea respira fără să declarăm componenţa şi cantitatea aerului. Noul nostru motto va fi: „Nu vă panicaţi, ANI e cu ochii pe voi!”. În România este posibil orice.

Pe de altă parte, e greu de crezut că aceste declaraţii de avere vor ajuta la eradicarea corupţiei: ar fi doar un alt act completat cu date false.


comment closed