Extratereştrii din casa noastră (video)
By admin On 11 Noi, 2013 At 09:44 AM | Categorized As Sănătate | With 0 Comments

Inamicii invizibili din casele noastre

Acarian 300x242 Extratereştrii din casa noastră (video)Aceste creaturi, în ciuda aspectului bizar care i-a făcut pe unii să le asemene cu nişte făpturi extraterestre, sunt totuşi vieţuitoare pământene, ba chiar foarte răspândite într-o saltea obişnuită se găsesc 2-3 milioane de exemplare, notează Daily Mail

Acarienii prosperă în locuinţe, în special în dormitoare şi bucătării, trăind în mobile, covoare, aşternuturi şi hrănindu-se cu tot felul de resturi, printre care fragmente minuscule de piele descuamată, stratul superficial de celule ale pielii care se desprinde de pe corpul nostru, în permanenţă. Nu sunt vizibili cu ochiul liber, deoarece măsoară abia un sfert de milimetru în lungime.

Aceşti acarieni, numiţi uneori acarieni de praf, se dezvoltă bine în medii calde şi se înmulţesc considerabil în timpul iernii, când casele sunt mai rar aerisite. Sunt o prezenţă obişnuită în locuinţe şi creează probleme atunci când sunt în număr mare, în locuinţe neaerisite, cu mult praf etc, şi când există în casă persoane care suferă de astm şi alte boli alergice. Excrementele acestor animale, de mărimea unui grăuncior de polen, pot declanşa crize astmatice şi alte reacţii alergice.

Excrementele sunt ridicate în aer atunci când dăm cu aspiratorul, când ne aşezăm pe canapea ori ne răsucim în pat. O animaţie creată de grupul german Sciepro Science Productions, intitulată „Extratereştrii din casa noastră” ("Aliens In Our Homes"), arată aceste minuscule animale mişcându-se şi hrănindu-se cu fărâme de piele descuamată. Pe baza unor filmări reale ale animalelor, compania, specializată în animaţii pe teme medicale, creează clipuri ce reprezintă activităţi care nu pot fi surprinse de fotografi şi operatori.

0 Extratereştrii din casa noastră (video)


comment closed