Mihaela Trifoi reprezintă România la Campionatul Mondial din Brazilia
By admin On 10 Feb, 2014 At 06:54 PM | Categorized As Prima pagina, Sport | With 0 Comments

Două competiţii, opt medalii, patru cupe şi puncte ELO pentru şahiştii sigheteni

Caciulata 001 300x239 Mihaela Trifoi reprezintă România la Campionatul Mondial din BraziliaÎn perioada 31 ianuarie – 9 februarie, la Căciulata s-a desfăşurat Campionatul Naţional Şcolar de Şah „Elisabeta Polihroniade”, competiţie la care, CS „Sig-Mar” a participat cu cinci jucători: Mihaela Ioana Trifoi (9 ani, foto ), Dan Alexandru Dicu (13 ani, foto), Daria Nicola Colopelnic (9 ani), Andrei Cătălin Mintău (10 ani) şi Patricia Elena Pop-Nemeş. În acelaşi timp, la Satu Mare a avut loc un turneu dotat cu „Cupa de Iarnă”, la care a participat o a altă echipă formată din Adrian Alexandru Attili Romanof, Raluca Larisa Covrig, Csurka Rolland şi Silviu Andrei Pontoş. Aşa cum ne-au obişnuit în ultimii 10 ani, micii jucători antrenaţi de Ioan Costiuc s-au întors de la ambele competiţii cu cupe şi medalii, ba mai mult, una dintre jucătoare s-a calificat pentru a reprezenta oficial România la Campionatul Mondial Şcolar de Şah 2014 din Brazilia.

Căciulata: cinci medalii, două cupe şi calificarea pentru Mondialele din Brazilia

Mihaela Ioana Trifoi a cucerit Locul I la şah clasic, ceea ce-i conferă calitatea de reprezentantă oficială a României la Campionatul Mondial Şcolar de Şah ce se va desfăşura în Brazilia în luna noiembrie a acestui an. De asemenea, tot ea a cucerit Locul I la blitz, Locul II la şah rapid şi Locul II da dezlegări.

Dan Alexandru Dicu a cucerit Locul I la şah rapid, Locul I la blitz, Locul II la dzlegări şi Locul II la şah clasic, loc ce-i asigură gratuitate la cazare şi masă în cadrul ediţiei următoare a aceleiaşi competiţii.

Daria Nicola Colopelnic – care participă pentru prima dată la o asemenea competiţie –  a obţinut o Medalie de Bronz la dezlegări.  

„În ceea ce-i priveşte pe Andrei Cătălin Mintău şi Patricia Elena Pop-Nemeş, ei au jucat bine, însă ar fi fost greu să câştige, având în vedere că nu au vârsta pentru un asemenea campionat, aşa că au participat cu scopul de a se antreba pentru viitoarele încercări”, a menţionat Ioan Costiuc.

Satu Mare: patru medalii, două cupe şi puncte ELO

Caciulata 007 300x225 Mihaela Trifoi reprezintă România la Campionatul Mondial din BraziliaÎn aceeaşi perioadă, o a doua echipă „Sig-Mar”, formată din patru jucători, a participat la turneul dotat cu „Cupa de Iarnă” de la Satu Mare, unde au cucerit două cupe şi trei medalii: Adrian Alexandru Attili Romanof (foto) a câştigat competiţia cu 6,5 puncte din 7, iar Raluca Larisa Covrig (foto) a câştigat turneul la fete cu 6 puncte. Colegul lor, Csurka Rolland a jucat la senior şi a acumulat 9 puncte la ELO, iar Silviu Andrei Pontoş şi Csurka Noémi au luat câte o medalie.    

Fără o clipă de odihnă, micii campioni şi colegii lor se pregătesc intens pentru Campionatul Naţional care va avea loc la 6 aprilie, tot la Căciulata.

 


comment closed