Peter Hurley îşi lansează prima carte
By admin On 9 Dec, 2013 At 09:24 AM | Categorized As SlideShow, Timp liber | With 0 Comments

„Drumul crucilor” – ”The Way of the Crosses” – o călătorie iniţiatică în cautarea spiritului românesc, văzută prin ochii irlandezului îndrăgostit de Maramureş

Marţi, 10 decembrie, la ora 17.30, Muzeul Naţional al Ţăranului Român găzduieşte lansarea dublă a ediţiilor în limba română şi engleză ale volumului „Drumul crucilor”, respectiv, ”The Way of the Crosses”  semnate de Peter Hurley şi publicate de Editura Martor a Muzeului.

Carte Hurley 208x300 Peter Hurley îşi lansează prima carteCartea prezintă experienţele uimitoare trăite de Peter Hurley de când se află în România, în special călătoria pe jos de la Săpânţa la Bucureşti. Pornind de la credinţa că spiritul popoarelor europene trăieşte în satul românesc, că România este ultima ţără „vest” europeană care încă mai păstrează vie, nealterată, civilizaţia rurală autentică, Peter Hurley face o încercare de a convinge românii să descopere atât comoara neprețuită pe care o reprezintă tradițiile populare, cât şi responsabilitatea care le revine pentru păstrarea acestora.

„Irlanda este o ţară străveche, dar noi trăim cu vestigiile civilizaţiei noastre ţărăneşti. În România, aceleaşi tradiţii le găseşti încă vii. Este un aspect definitoriu pentru tot ce înseamnă poziţionarea României”, afirmă Peter Hurley.

Peter Hurley 300x225 Peter Hurley îşi lansează prima carteLa 26 noiembrie 2012, Peter Hurley a pornit într-o călătorie de 650 de kilometri, singur, pe jos, având ca unică sursă de supravieţuire bunătatea și ospitalitatea oamenilor. A mers de la Cimitirul Vesel până la Muzeul Naţional al Şăranului Român, parcurgând câte 30 de km pe zi. Douăzeci şi sase de zile mai târziu, pe 21 decembrie 2012, ajungea la destinaţie.

După lansarea de la MNŢR, Peter porneşte din nou la drum, înapoi spre Săpânţa, de data aceasta cu o maşină plină de cărţi. Va face popasuri pentru a-şi prezenta cartea în următoarele oraşe: Braşov (11 dec), Odorheiul Secuiesc (12 dec), Reghin (13 dec), Cluj-Napoca (14 dec), Bistriţ (16 dec), Vatra Dornei (17 dec), Sighetu-Marmaţei (18 dec), Baia Mare (19 dec), Slatina (Ucraina) (20 dec) ş, în final, Săpânţ, pe 21 decembrie, exact la un an după ce a încheiat drumul pe jos.

Pentru mai multe informaţi: www.traditia.ro, facebook: Peter Hurley – irlandezul din Romania, Twitter: peterhurley13, peterhurley68@gmail.com.


comment closed