Muncitorii români au contribuit mai mult la buget decât britanicii
By admin On 9 Ian, 2014 At 12:38 PM | Categorized As Actualitate | With 0 Comments

Oficialul Ministerului de Interne britanic, Earl Attlee, a precizat în timpul unei discuţii cu parlamentarul laburist, Lordul Davis, în Camera Lorzilor, că imigranţii plătesc mai multe taxe decât ajutoarele pe care le încasează, ”spre deosebire de britanici”, notează The Daily Mail.

Earl Attlee 1 225x300 Muncitorii români au contribuit mai mult la buget decât britaniciiSubiectul discuţiei dintre cei doi a fost un studiu publicat recent de University College London (UCL), ce arăta că în ultimii ani, imigranţii veniţi din Uniunea Europeană au contribuit mai mult la bugetul regatului, decât au încasat sub forma beneficiilor sociale.

În acest context, Earl Attlee (foto) a mai declarat că Guvernul de la Londra este ”foarte mulţumit” de libera circulaţie de pe piaţa muncii după ridicarea restricţiilor impuse României şi Bulgariei, odată cu 1 ianuarie 2014.

”Cu alte cuvinte, ne-au furnizat un surplus financiar şi fiscal substanţial, spre beneficiul fiecărui contribuabil din această ţară. De aceea suntem foarte mulţumiţi de aderarea României şi Bulgariei la UE şi de libera circulaţie a acestor oameni de la 1 ianuarie”, a concluzionat lordul laburist. La final, Attlee şi-a exprimat speranţa ca ”harnicii români şi bulgari să le calce pe urme" imigranţilor mai vechi.

Studiul dezbătut de cei doi parlamentari britanici a fost criticat de un profesor din cadrul UCL, Mervyn Stone, şi de statisticianul Nigel Williams care l-au catalogat ca o lucrare ”în mod fatal defectuoasă”.

În ciuda numărului redus de imigranţi sosiţi de la 1 ianuarie 2014, conservatorii britanici sunt hotărâţi să impună noi condiţii, şi mai aspre, imigranţilor din România şi Bulgaria. Luni, BBC arăta, în urma unui interviu cu premierul britanic, David Cameron, că Marea Britanie se va folosi de toate opţiunile disponibile pentru limitarea numărului de imigranţi din noile state membre, inclusiv renegocierea tratatului cu Uniunea Europeană.


comment closed