Fondul clasei este ilegal dacă e gestionat de personalul din şcoli
By admin On 9 Ian, 2014 At 12:45 PM | Categorized As Actualitate | With 0 Comments

Părinţii care ani de zile au contribuit cu bani la fondul clasei în şcolile unde învaţă copiii lor, ar trebui să ştie că fondul clasei nu poate fi impus.

Remus Pricopie Invatamant 300x199 Fondul clasei este ilegal dacă e gestionat de personalul din şcoliÎn contextul noului scandal declanşat de pretenţiile unei învăţătoare de la Şcoala nr.10 din Bucureşti, care i-a insultat pe părinţii elevilor săi pentru că nu au cotizat cu suficienţi bani pentru cadourile de Crăciun, ministrul Educaţiei Remus Pricopie (foto) a declarat miercuri la TVR că fondul clasei poate exista doar ca iniţiativă a părinţilor şi poate fi gestionat doar de părinţi.

„Fondul clasei este ilegal dacă este gestionat de şcoală, prin învăţătoare, profesori sau director, şi poate avea chiar şi încadrare penală” a declarat Pricopie. Întrebat de ce profesorii cercetaţi sau chiar condamnaţi de justiţie nu sunt suspendaţi de la catedră, Remus Pricopie a declarat că pentru a suspenda un cadru didactic, conform Codului Muncii, sunt necesari "mai mulţi paşi", precizând însă că Ministerul care îl conduce va solicita modificări la Codul Muncii, a căror adoptare ţine însă de Parlament.


comment closed