Desfiinţăm, înfiinţăm
By admin On 4 Apr, 2014 At 09:21 PM | Categorized As Actualitate | With 0 Comments

Violenţa domestică în grija Departamentului pentru Egalitate de Şanse

Domestic violence 1408939 300x199 Desfiinţăm, înfiinţămDupă ce mai multe ONG-uri au protestat faţă de desfiinţarea Direcţiei Protecţia Copilului din cadrul Ministerului Muncii, temându-se că, până la înfiinţarea noii structuri, nu va mai avea cine să se ocupe de problema violenţei domestice, instituţia precizează că de respectiva problemă se va ocupa Departamentul pentru Egalitate de Şanse. În răspuns se precizează că, în plan european, aceste două domenii – violenţa în familie şi egalitatea de şanse – sunt abordate în mod unitar, iar politicile menite să asigure protecţie şi sprijin pentru femei sunt gândite ca parte a unei viziuni complete.

„Potrivit modelului european, problematica egalităţii de gen este instrumentată împreună cu cea a violenţei domestice, motiv pentru care a şi fost înfiinţat Institutul European pentru Egalitate de Gen. Am urmărit preluarea acestui model european, pentru ca şi politicile construite de noi să fie mai eficiente şi mai bine adaptate la situaţia europeană, tocmai pentru a putea beneficia de experienţa şi practicile altor ţări care au rezultate concrete în aceste domenii, precum şi de oportunităţi de finanţare externă pentru dezvoltarea unor proiecte“, precizează instituţia citată.

Prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 11 din 19 martie 2014, Guvernul a decis desfiinţarea Direcţiei Protecţia Copilului şi înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi a Departamentului pentru Egalitate de Şanse.


comment closed