Legile sunt foarte proaste
By admin On 1 Ian, 2015 At 11:31 AM | Categorized As Politica | With 0 Comments

Bilanţ CCR.

Augustin Zegrean 300x234 Legile sunt foarte proasteNe-am obişnuit în ultimii ani ca, atunci când politicienilor nu le convenea ceva, să auzim că o lege ce urma să fie implementată era neconstituţională. S-a apelat de atât de multe ori la Curtea Constituţională a României (CCR), încât acest for a ajuns să fie un arbitru în România. La final de 2014, la CCR s-a tras linie. Concluzia este una foarte proastă: Legile sunt prost croite de legiuitor ceea ce face ca spre Curte să vină un adevarat val de contestaţii şi sesizări.

„Un an foarte complicat a fost 2014. Am avut peste 1.300 de sesizări.  Nu pot spune că au fost mai multe sau mai puţine ca în 2013, ci mai complicate. Am dat peste 850 de decizii, iar alte 400 de sesizări sunt în lucru”, a declarat preşedintele Curţii, Augustin Zegrean (foto). Întrebat pe ce temă au fost cele mai multe decizii de neconstituţionalitate, şeful CCR a indicat noile Coduri penale şi restituri (Codul Penal şi Codul de procedură penală):

„Peste 70 de decizii de admitere au fost pe Codul penal, Codul de procedură penală şi restituire”, a indicat preşedintele CCR, care susţine că se vede lipsa dezbaterilor serioase şi a aplicării metodei angajării răspunderii pentru trecerea prin Parlament. 


comment closed